Tausch Hofleverancier

Drie hoogtepunten vallen samen bij Tausch Optiek & Juwelier

Bij Tausch Optiek & Juwelier in Schijndel vielen dit jaar een aantal bijzondere hoogtepunten samen. Ton en Annie Tausch openden hun verbouwde winkel op 14 november 2022, vierden het 125-jarig bestaan gelijktijdig én kregen als klap op de vuurpijl ook nog eens het predicaat Hofleverancier uitgereikt uit handen van burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad. Als wij in Schijndel op bezoek zijn treffen we dan ook twee mensen die stralen van trots, in een nieuwe winkel, waar het Koninklijk Wapen op komt te prijken.

 

 

Vier generaties lang staat de naam Tausch in de Hoofdstraat 87 aan de Markt garant voor kennis en vakmanschap op het gebied van horloges en sieraden. Het was Harrie Tausch die in 1897 als goudsmid en horlogemaker de grondslag legde voor een zaak waar klanten vanuit Schijndel, maar ook vanuit de regio, naar toe kwamen om de begeerde objecten te kopen. In 1937 kwam daar optiek met brillen bij.

Nu meer dan 125 jaar later zet Ton Tausch de ogen op scherp middels modieuze brilmonturen en contactlenzen en beheert de magische wereld van horloges, goud en zilver, sieraden en edelstenen. In al die jaren is Tausch met alle, vaak revolutionaire ontwikkelingen, meegegaan om de klant op een optimale wijze van dienst te kunnen zijn. Men zou nu kunnen zeggen dat de naam Tausch een begrip is op het gebied van een stralende en heldere visie op oogverblindende objecten. En dat alles onder één dak. Loop eens binnen en laat u verrassen door onze uitgebreide modieuze collectie en verhelderend advies. Ons team heet u van harte welkom!